De ICP heeft het initiatief genomen om een nascholing op te zetten voor huisartsen om zo meer bekendheid te generen voor IC/BPS.  Gemiddeld wachten patiënten 5 jaar op de juiste diagnose! Dat moet beter kunnen. De meeste huisartsen kennen de aandoening en de bijbehorende symptomen niet omdat IC/BPS een zeldzame ziekte is. Ze denken vaak dat het een bacteriële blaasontsteking is of dat het psychisch is omdat een ze niet direct iets kunnen vinden.Met medewerking van sponsoren was het mogelijk een professionele nascholing op te zetten met behulp van MedNet dat veel nascholingen organiseert voor huisartsen. Op 14 maart jl. heeft de live nascholing plaatsgevonden. Sprekers waren prof. John Heesakkers, uroloog Erik Arendsen, dr. Dick Janssen, en huisarts Marieke Haighton-van Hemert. Het was een boeiend gesprek over de diagnose en behandeling van IC/BPS met focus op de rol van de huisarts. Maar liefst 365 huisartsen hebben deelgenomen aan deze nascholing en die werd beoordeeld met een 8! Een goed begin, want de nascholing blijft al webinar nog 2 jaar beschikbaar voor huisartsen. Gedurende die tijd blijft de ICP de nascholing onder de aandacht van de huisartsen brengen o.a. op het NHG huisartsen congres.


Hartelijk dank aan de sponsoren: Lampro, Goodlife Pharma, Tramedico, BModesto en Andros Clinics. Zij hebben dit project mogelijk gemaakt.