De zorg voor vrouwen faalt. Veel vrouwen worstelen met gezondheidsklachten en wachten (te) lang voordat zij naar de huisarts gaan. ‘Het zal zo erg niet zijn”. Ook is er veel schaamte en gebrek aan tijd door werk en/of gezin. Vrouwspecifieke klachten kosten de huisarts veel tijd omdat het vaak niet om één klacht gaat en die tijd is er niet. Veel zorgvragen en begeleiding kunnen online worden opgevangen waardoor de druk op de zorg minder wordt en vrouwen snel geholpen kunnen worden.



De online ZorgZus is een BIG geregistreerde verpleegkundig specialist met ervaring en kennis van vrouwspecifieke zorg. Ze wordt ondersteund door een multidisciplinair team van (medisch) specialisten. ZorgZus stelt geen diagnose, maar biedt hulp, begeleiding en advies aan vrouwen. Dat kan zijn op het gebied van anticonceptie, blaasklachten, verzakking, slapen, hart, stress, burn-out, depressie, hoofdpijn-migraine, menstruatie, fertiliteit, seksualiteit, overgang en leefstijl. Ze biedt ook begeleiding aan bij revalidatie na ziekte, bijvoorbeeld bij kankerpatiënten en na een burn-out.



Vanaf nu kunnen vrouwen van alle leeftijden terecht bij online ZorgZus, dagelijks 24-7 bereikbaar (m.u.v. zondag). Er zijn geen wachttijden, dus vrouwen kunnen snel hulp krijgen bij gezondheidsvragen. De kosten voor een consult van 20 minuten bedragen € 27,50. In eerste instantie zijn die kosten voor rekening van de cliënt, omdat de zorgverzekeraar ZorgZus (nog) niet vergoedt.

http://www.onlinezorgzus.nl