Jaarlijks organiseert de koepelorganisatie Ieder(in) een voorlichtingsdag voor studenten geneeskunde van het VUMC in Amsterdam. Het doel is om studenten kennis laten maken met patiëntenverenigingen van mensen met een chronische ziekte. De studenten krijgen zo meer inzicht in welke invloed een chronische ziekte kan hebben in het dagelijks leven. Over IC/BPS kunnen we dan wel een boekje open doen als het gaat over hoe de aandoening de kwaliteit van leven beïnvloedt. In de gesprekken willen we bij deze artsen in spé een vlaggetje te plaatsen, zodat ze in de toekomst IC/BPS beter zullen herkennen bij hun patiënten en tijdig een juiste diagnose kunnen stellen. Op 24 november jl. was het zover en was er een online ontmoeting. Désirée Ardts en Mathilde Scholtes waren erbij voor de ICP. De studenten waren geïnteresseerd en stelden goeie vragen. Het waren constructieve gesprekken, voor de ICP een goede investering om de bekendheid van IC/BPS te vergroten.